Úvod » V KUCHYNI » KUCHYŇSKÉ NOŽE A PŘÍSLUŠENSTVÍ » Kuchyňské nože podle použití » Japonské a čínské nože » Santoku Japonský nůž Forge 16 cm - Böker Solingen
Série kuchařských nožů Böker Forge kombinuje inovativní a dynamický design s klasickým výběrem materiálů v prémiové kvalitě. Nápadné jsou atraktivní linie, které nože jasně odlišují od masy běžných kuchyňských nožů, aniž by působily příliš výstředně. Série Böker Forge zaujme také mimořádně atraktivním poměrem ceny a výkonu. Nože vyrobené z chrom - molybden - vanadiové nerezové oceli X50CrMoV15 jsou optimálně vyvážené a díky ergonomickému designu rukojeti skvěle padnou do ruky. Černá rukojeť šupiny z vysoce kvalitního speciálního plastu je tradičně spojena se zcela průběžným nožovým nástavcem třemi nerezovými nýty, trvale a bez spojů. Konstrukce čepelí včetně přechodu na bolster umožňuje snadné přebroušení a v kombinaci se správnou péčí zajišťuje, že nože dlouhodobě bezvadně fungují. Nože čistěte pouze ručně a ne v myčce na nádobí. Série Böker Forge zaujme také mimořádně atraktivním poměrem ceny a výkonu. Nože jsou dodávány v kvalitním dárkovém balení.
Nůž, který je v Evropě stále populárnější, je Santoku . Jedná se o původně japonský tvar čepele pro užitkový nůž . V překladu jeho název znamená „Tři ctnosti“ a hodí se stejně k masu, rybám i zelenině. Díky široké čepeli se Santoku obzvlášť snadno ovládá.
Slavné nože se světoznámým symbolem stromu se od roku 1869 vyrábí ručně v Solingenu. Od našeho založení neopustil žádný nůž naši továrnu bez této pečeti kvality. Dlouhá historie Böker Baumwerk se vyznačuje rušnými časy. Ale jedna věc zůstala za 150 let vždy stejná: naše vášeň a nadšení pro mimořádné nože.
Výrobce nožů Böker se postupem času vypracoval na globálního inovačního lídra a největšího výrobce sportovních nožů, taktických nožů a sběratelských nožů v Evropě. Mezinárodní úspěch sortimentu a dlouholetá tradice výrobce nožů jsou pobídkou i závazkem pokračovat v navrhování a výrobě vysoce kvalitních a inovativních nožů i v budoucnu. Nožíři Böker budou i v budoucnu pokračovat v práci s vědomím kvality, inovací a velkým důrazem na detail.