Úvod » V KUCHYNI » KUCHYŇSKÉ NOŽE A PŘÍSLUŠENSTVÍ » Kuchyňské nože podle použití » Japonské a čínské nože » Japonský nůž Nakiri CLASSIC 17 cm - Wüsthof Dreizack Solingen
Japonský nůž na zeleninu: extrémně všestranný a vhodný pro úkoly, jako je krájení nebo sekání. Jeho tvar připomíná sekáček, ale nemělo by se s ním zaměňovat, protože Nakiri není vhodný pro drsné úkoly (jako je štípání kostí). Velmi ostrá a jemně broušená čepel je určena spíše k rychlé a jemné přípravě zeleniny, bylinek a ovoce. Důlková hrana nože (mírné prohlubně v čepeli, které umožňují vytvoření malých vzduchových kapes) zabraňuje přichycení přísad.
Na výrobu nožů značky Wüsthof Dreizack Solingen jsou používány výhradně ty nejlepší výchozí materiály.
Kované nože Wüsthof vznikají z jednoho kusu chrom-molybdenové oceli ve 40ti pracovních krocích. Od kování, přes tvrzení až k broušení a montování nožů.
Doživotní záruka od Wüsthof Dreizack Solingen.
Wüsthof Dreizack Solingen je jeden z předních světových výrobců kvalitních kuchyňských nožů. Od svého zrodu je stále ve vlastnictví zakladatelovi rodiny, a to již sedm generací. Změna názvu Dreizack, nebo Ed. Wüsthof-Dreizackwerk, nezměnil vůbec nic na kvalitě a filosofii této značky.
Trojzubec je synonymem nejvyšší kvality a funkce, byl registrován roku 1895 v Berlínské patentové kanceláři a je uznáván na celém světě jako vedoucí značka kuchyňských nožů mezi profesionály i šéfkuchaři doma.