Úvod » V KUCHYNI » KUCHYŇSKÉ NOŽE A PŘÍSLUŠENSTVÍ » Kuchyňské nože podle použití » Filetovací nože » Filetovací nůž SWISS CLASSIC 16 cm černý - Victorinox
Číslo produktu / Název zboží: | ||||
---|---|---|---|---|
![]() |
6.8103.12B Nůž na porcování masa SWISS CLASSIC 12 cm černý - Victorinox |
skladem
|
naše cena 559 Kč (23 Euro) |
Rychle přeměňte toho krásného pstruha duhového, masitého mečouna nebo šťavnatého lososa na dokonalé filety. Čepel našeho švýcarského klasického filetovacího nože je známá pro své hbité filetovací dovednosti v profesionálních kuchyních po celém světě. Velmi snadno se s ním manipuluje a bez problémů s ním můžete snadno pracovat s nesčetnými druhy ryb a sloty do vaší domácí kuchyně. Odborně zkonstruovaný s ostrým, flexibilním ostřím, jeho neomylný řezný výkon je bezkonkurenční.
Karl Elsner založil koncem 19. století společenství nožířů a to začalo vyrábět nože pro švýcarskou armádu. V roce 1897 si nechal patentovat zavírací nůž Original Swiss Army Knife, který sice nebyl v oficiální výbavě švýcarské armády, ale téměř všichni důstojníci si ho sami kupovali. Pro svou kvalitu a originalitu si nůž kupovala i široká veřejnost. Když v roce 1909 zemřela Karlu Elsnerovi matka, tak byla společnost pojmenována na její počest jejím jménem ,,Victoria". Také tehdy vznikl znak této značky: Bílý kříž na červeném štítu, který zároveň slouží jako ochranná značka před padělky. Stejný znak používá Victorinox i dnes. Od roku 1921 se začaly nože vyrábět z nerezové oceli, a proto se Karl Elsner rozhodl změnit jméno značky na Victorinox (Victoria a Inox.)
Kapesní nože Victorinox začaly dobývat svět hlavně po 2. světové válce, když nože nakoupila vláda USA pro veškeré složky své armády. V roce 1969 začal Victorinox vyrábět také kuchyňské nože, nože pro domácnost, nůžky a dalších kuchyňských potřeby. Dnes má společnost více než 1700 zaměstnanců po celém světě.