Úvod » V KUCHYNI » KUCHYŇSKÉ NOŽE A PŘÍSLUŠENSTVÍ » Kuchyňské nože podle použití » Vykošťovací nože » Vykošťovací nůž SWISS CLASSIC 15 cm černý - Victorinox
Se švýcarským klasickým vykosťovacím nožem snadno oddělujte maso od kostí. Ergonomická rukojeť a zakřivená úzká čepel tohoto nože vám umožní využít přesnost v kuchyni v restauraci, ať už vykosťujete prvotřídní žebro, svátečního krocana nebo jehněčí kýtu. Tento nůž, který používají kuchaři, řezníci a domácí kuchaři, se přiblíží ke kosti a zachová více masa na jídlo pro Vás.
Karl Elsner založil koncem 19. století společenství nožířů a to začalo vyrábět nože pro švýcarskou armádu. V roce 1897 si nechal patentovat zavírací nůž Original Swiss Army Knife, který sice nebyl v oficiální výbavě švýcarské armády, ale téměř všichni důstojníci si ho sami kupovali. Pro svou kvalitu a originalitu si nůž kupovala i široká veřejnost. Když v roce 1909 zemřela Karlu Elsnerovi matka, tak byla společnost pojmenována na její počest jejím jménem ,,Victoria". Také tehdy vznikl znak této značky: Bílý kříž na červeném štítu, který zároveň slouží jako ochranná značka před padělky. Stejný znak používá Victorinox i dnes. Od roku 1921 se začaly nože vyrábět z nerezové oceli, a proto se Karl Elsner rozhodl změnit jméno značky na Victorinox (Victoria a Inox.)
Kapesní nože Victorinox začaly dobývat svět hlavně po 2. světové válce, když nože nakoupila vláda USA pro veškeré složky své armády. V roce 1969 začal Victorinox vyrábět také kuchyňské nože, nože pro domácnost, nůžky a dalších kuchyňských potřeby. Dnes má společnost více než 1700 zaměstnanců po celém světě.