Úvod » V KUCHYNI » KUCHYŇSKÉ NÁČINÍ A VYBAVENÍ » Čtvercové struhadlo s trubkovou rukojetí - WEIS
Čtvercové struhadlo je vyrobeno z vysoce kvalitní nerezové oceli a má 3 ultra ostré strouhací plochy a trojitou rovinu. Struhadlo je ideální pro mnoho druhů ovoce a zeleniny, jako jsou brambory, okurky, mrkev, cibule, citrusové plody, ale také tvrdý sýr, čokoláda, muškátový oříšek a další. Kvalitní strouhací plochy z nerezové oceli skvěle řežou strouhaný materiál a mají dlouhotrvající ostrost. Díky ergonomické trubkové rukojeti lze struhadlo vždy bezpečně a pohodlně držet.
Čtvercové struhadlo je vyráběno ve stabilním provedení, extrémně odolné a vhodné pro soukromé i profesionální použití v gastronomii a lze mýt v myčce nádobí, ale pro dlouhotrvající ostrost doporučujeme ruční čištění.
Firma Karl Weis & Cie GmbH založil roku 1903 německý podnikatel Karl Weis a od samého počátku se zabývá výrobou a prodejem potřeb do kuchyňě a domácnosti. Původní prostory výroby se nacházely ve Stuttgartu a Ludwigsburgu. Během
druhé světové války celá rodina musela uprchnout a usadila se v Usa. Po válce se už do německa nevrátili a firmu nechali řídit správcem. V roce 1955 firmu koupil německý podnikatel Max Braun, který byl dědečkem dnešního ředitele firmy Hanse Brauna. Od roku 2008 sídlí společnosti v městečku Murr, které je 10 km od Ludwigsburgu. V tom samém roce byla výroba z Německa přesunuta k prověřeným výrobcům v Asii. V dnešní době je firma Weis se zaměřena na nerezové nádobí a náčiní určené pro
profi kuchyně i pro domácnost. Zboží značky Weis se prodává kromě Německa v celé Evropě. Např. od Portugalska po Pobaltí, od Itálie až po Skandinávii.